Over mij

Nicester staat voor "naaister" met een Brabantse klank. Deze pagina is ontstaan vanuit een hobby voor het werken met stoffen, garen en de moderne techniek! ✂️

Als klein kind wilde ik graag een naaimachine. Nadat ik verschillende keren de naaimachine van mijn moeder in de soep had laten lopen, heb ik het opgegeven. Dit was niks voor mij. Te weinig geduld, dingen doen terwijl ik niet wist wat ik deed, propjes draad en stof door elkaar en de naald die er niet meer doorheen wil, het spoelhuis dat weer uit elkaar moest…, allemaal beter van niet.

Totdat ik samen ging wonen en ik bij het doen van de boodschappen tegen een naaimachine aan liep. Twijfel, ja/nee/ja/nee…, toch maar niet gekocht, bij thuiskomst had ik spijt en ben ik teruggegaan naar de winkel. Dat was het begin van deze hobby. Na een aantal jaren ‘proefdraaien’ op de machine voor beginners en het volgen van lessen bij de moeder van een vriendin thuis, heb ik eind 2017 een naai- en borduurmachine van mijn man gekregen! ☺

Eerst heb ik via een pagina op Facebook mijn creaties gedeeld onder de naam 'Nicester2018'. Na verschillende verzoeken van mensen zonder Facebook, om mijn werk eens via een website te delen, heb ik besloten deze website te starten. Ik ben creatief op verschillende gebieden, dus zowel met stof als digitaal kan ik prima uit de voeten!

De naam Nicester is ontstaan toen ik mijn hobby uitoefende aan de tafel in de woonkamer en de klusjesman in huis aan het werk was. Zoals dat dan op z'n Brabants gaat: "Ey, ik wis helemoal ni dede gai un naister bent! Ons weefke doe dè ok."

Alles wordt door mij in mijn hobbykamer gemaakt. Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën! Heb je zelf een idee? Deel het dan gerust! Ik sta open voor feedback, ga graag een uitdaging aan en op zoek naar creatieve oplossingen!

Suzan, het gezicht achter Nicester.

Deze foto is gemaakt door Kiekjes van Linda.