Inspanningstest

Fysieke voorbereiding voor wandelen in de bergen? Hoe train je daarvoor in Nederland? Ik vroeg me ook af hoe ik kan ontdekken of mijn conditie goed genoeg is om hieraan deel te kunnen nemen. Hiervoor heb ik in juli een medische inspanningstest (fietsen) afgelegd.

Eerst had ik een afspraak voor een intake. Wat ga je precies doen? Wat is het plan? En hoe regel je dat met je Diabetes? Gelukkig gaan er een diabetesverpleegkundige en een internist mee die dit nu voor de 6e keer mee gaan maken. Zij hebben dus meer ervaring met wat een bloedsuikerwaarde bij zo'n wandeling in de bergen kan doen. Daarnaast gaf de sportarts ook aan dat de verbranding van koolhydraten en vetten in de bergen (op hoogte) anders verloopt dan wanneer je op zeeniveau een wandeling maakt met weinig hoogteverschillen.

Tijdens de meting werd er allerlei apparatuur aangesloten. Zo had ik een mondkapje op en allerlei plakkers op mijn borst. Ook werd mijn bloeddruk gemeten en daarnaast werd er ook een meting gedaan om de verzuring van je lichaam te controleren. Hiervoor werd er tijdens het fietsen om de zoveel minuten bloed afgenomen uit mijn oor.

De conclusie uit deze test is dat mijn hart goed werkt, ook wanneer er wat meer gevraagd wordt. Mijn longen verdienen nog wat aandacht. Zeker omdat in de bergen op hoogte er minder zuurstof in de lucht zit dan op zeeniveau!

Fijn dat ik in juli de go heb gekregen en de voorbereidingen verder getroffen kunnen worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.