Dag 2 - Maandag 13 september

Vandaag staat ons een wat pittige dag te wachten (en dan heb ik het niet over het eten). We rijden naar een stuwmeer in de buurt, waar helikopterpiloten ons al direct voorzien van een 'show'. Dat klinkt cool en ja, dat was het ook. Omdat het pad naar de berghutten erg stijl is en de berghutten nieuwe voorraad of soms materiaal nodig hebben, gaat dat hier per helikopter. Dat is toch een knap kunstje als je zo kunt vliegen tussen de bergen.

Ik heb er een filmpje van gemaakt, maar vanwege de slechte verbinding (telefoon én internet) kan ik dat niet uploaden.

Daarna zijn we gestart met de klim. Eerst 600m de berg op. Veel rotsen/stenen, een prachtig uitzicht en gestaag doorstappen! Als ik met deze beklimming tijdens een gewone vakantie zou starten, zou ik na een aantal hoogtemeters denken: "Is dit wel zo verstandig?!" En vervolgens omdraaien. Maar goed, hee, er is medische begeleiding mee en ervaring/kennis over de bergen, dus we gaan dit doen!

Uiteindelijk zijn we de hut voorbij gelopen en hebben we op een aantal rotsen (hoe kan het ook anders?) lekker onze lunch gegeten.

Na de lunch zijn we nog zo'n 200m verder omhoog gewandeld over rotsen. Sommige stukken waren erg pittig. Niet alleen qua inspanning, maar denk ook aan behendigheid. De stenen liggen niet als een trap dus je bent geconcentreerd bezig om te voorkomen dat je een misstap maakt.

Zoekplaatje: Op bovenstaande foto kun je een aantal lopers vinden. Zie je ze? 😁

Wat betreft mijn waarden was het vandaag een wat ingewikkelder verhaal. Mijn sensor had een hele grote (!!) afwijking waardoor mijn loop systeem niet goed kon functioneren. Een aantal vingerprik metingen gedaan om te kijken wat de werkelijke waarde was. Uiteindelijk heb ik de hele tocht lekker door kunnen wandelen en geen last gehad van mijn benen door bijvoorbeeld hoge waarde.

Het laatste deel van de afdaling liep ik met een loper die veel kan vertellen. Zo'n 100m voordat we terug waren bij de busjes was ik een deel van zijn verhaal kwijt, dat was het signaal om de waarde nogmaals te meten en inderdaad: lage waarde. Toch maar even in het gras gaan zitten en de waarde wat laten stijgen.

Bij terugkomst in het huis was het verschil in meting weer nihil. Ik denk toch dat hoogte sterk van invloed is op de werking van de Freestyle Libre 2 sensor.

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen! 😁

Reactie plaatsen

Reacties

Maria
3 jaar geleden

Wat leuk om je zo te volgen. En wat zo’n tocht doet met je waarden. Daar hebben wij, als gezonde mensen, nauwelijks weet van. Goed dat je dat ook vertelt in je verhaal.

Jeanne Priems
3 jaar geleden

Hoi Suzan,
Wat ben je goed bezig. Leuk om je te volgen. Succes!