Dag 4 - woensdag 15 september

Bij aankomst op het startpunt (parkeerplaats), waren helikopters goederen aan het "vervoeren" naar hutten in de bergen. De hutten zijn namelijk niet bereikbaar met de auto, maar moeten wel bevoorraad worden. Dit was al een spectaculaire start van een nieuwe wandeldag.

Vandaag wandelen we naar het Friesenberghaus op 2498 meter hoogte. De klim die wij maken is ongeveer 800 meter. Achteraf gezien kan ik zeggen dat dit de meest pittige dag voor mij is geweest. Een slechte nacht gehad, de inspanning van de afgelopen dagen die van invloed is en de juiste balans vinden tussen inspanning, koolhydraten en insuline. Het blijft een interessante afweging die iedere dag een aantal keer opnieuw gemaakt wordt. Hoe mooi en fijn is het dan ook dat ik uiteindelijk 'op de top' mijn brood als lunch kan eten! Top!

Theo en Hella, twee mede deelnemers. Echte toppers!

In de verte zie je het stuwmeer waar vanuit we vertrokken zijn.

Nog een klein stukske en dan zijn we er!

Nadat we onze lunch op hebben gegeten, zijn we weer vertrokken. Deze keer gaat de route exact via dezelfde weg terug. Onderweg zien we een wilde marmot die even van zich laat horen. Als niemand het gezegd had, had ik het nooit gezien! Deze dieren lijken echt op de 2.881.265 stenen die overal liggen. 

Uiteindelijk is het voor mij echt een succes om weer beneden bij het stuwmeer te komen, na heel wat hoogtemeters en wandelminuten verder. Ik ben trouwens onwijs blij dat ik wandelstokken mee heb. Ik heb begrepen dat dit de belasting op de benen met minstens 10% kan verlichten. Dat is nooit weg natuurlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.