Dag 5 - deel 2 - bloedsuiker

Donderdagavond heb ik iets meegemaakt wat ik nog nooit meegemaakt heb. Het loop-systeem dat ik gebruik, schakelt mijn insuline uit op het moment dat mijn waarde laagjes óf ik heb teveel actieve insuline en mijn waarde is dalende. Het systeem berekend namelijk continu of mijn waarde op de goede lijn licht, ik meer of juist minder insuline nodig heb.

Donderdagavond 16 september, had ik rond het avondeten een lage waarde. Ik voelde me vooral heel erg moe, dus had net bedacht dat ik nog even op bed ging liggen voordat het eten geserveerd werd. Direct op het moment dat ik lag, werd ik alweer opgehaald omdat het eten klaar was. Samengevat: een lage waarde die lang duurde. Uiteindelijk gegeten en nauwelijks eten (koolhydraten) ingevoerd omdat ik er nog steeds wel last van had.

Ondertussen had mijn systeem mijn insuline stopgezet vanaf 17.30u. Rond 21.30u lig ik in bed en is mijn waarde aan de lage kant (voor de kenners: 4). Ik besluit dextro en een mueslireep te eten. Thuis zou ik het niet zo aanpakken, maar de afgelopen dagen hebben me geleerd dat de inspanning me veel gevoeliger maakt voor insuline. Dat betekent dat insuline veel sneller en ook een sterker effect heeft.

Ik zie dat mijn systeem nog steeds de toevoer van insuline op 0 heeft staan, inmiddels dus al 4 uur lang. Om 22.00u begint mijn buik wat gek te doen en besluit ik naar de wc te gaan. Daar kom ik groepsgenoten tegen die hun tanden poetsen. "Maar, Suus, jij lag toch al in bed?" Ja klopt, maar buik doet gek en tja, mijn waarde....

Vervolgens kijk ik op mijn gsm, is mijn waarde weer dalende! Dit was niet de bedoeling! En daar gaan we, een fles AA, Cliff Blocks (zoete snoepjes) én een Snicker verder. Na een half uur begint mijn waarde voorzichtig te stijgen. Rond 01.00u 's nachts (mijn systeem staat nog steeds op 'geen toediening') is mijn waarde wat gestegen (9 voor de kenners). Ik heb dus al ruim 7 uur geen insuline nodig en blijf maar eten... Bizar!

Uiteindelijk om 03.00u 's nachts zie ik dat ik gestegen ben (12) wat ik in deze situatie zeker een acceptabele waarde vind. Mijn systeem is op dat moment ook weer gestart, 9 uur zonder basis insuline, bizar.....

Uiteindelijk heb ik nog lekker geslapen tot in de ochtend 😊

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.